lkml.org 
[lkml]   [2003]   [Dec]   [3]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
    /
    Date
    From
    SubjectRe: HT apparently not detected properly on 2.4.23
    On Wed, Dec 03, 2003 at 08:40:51PM +0100, Andre Tomt wrote:
    > On Wed, 2003-12-03 at 19:46, Ethan Weinstein wrote:
    > > Hi,
    > >
    > > With 2.4.22, my Supermicro X5DPL-iGM-O (E7501 chipset) with 2
    > > xeons@2.4ghz and hypertherading enabled shows 4 cpu's in
    > > /proc/cpuinfo|proc/interrupts, with:
    > > CONFIG_ACPI=y
    > > CONFIG_ACPI_HT_ONLY=y
    > > The same config with 2.4.23 only shows 2 cpus, even with:
    > > CONFIG_NR_CPUS=4
    >
    > This may be the known problem about CONFIG_NR_CPU's not working properly
    > in all cases. Try up'ing it to 32.

    Depending on the logical addressing of your processors, CONFIG_NR_CPUS=8 may
    work in this case too.

    Some processors/motherboards logically address the CPUs other that 0-3 if
    there are 4 processors.

    Currently CONFIG_NR_CPUS needs to be big enough to hold the largest logical
    processor number.
    -
    To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
    the body of a message to majordomo@vger.kernel.org
    More majordomo info at http://vger.kernel.org/majordomo-info.html
    Please read the FAQ at http://www.tux.org/lkml/

    \
     
     \ /
      Last update: 2005-03-22 13:59    [W:0.023 / U:1.392 seconds]
    ©2003-2016 Jasper Spaans. hosted at Digital OceanAdvertise on this site