[lkml]   [2002]   [Jun]   [23]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
Messages in this thread
    SubjectRe: ALI15X3 (was: Problems with Maxtor 4G160J8 and 2.4.19-* +/- ac*)
    Lars Magne Ingebrigtsen wrote:

    >Lars Magne Ingebrigtsen <> writes:
    >>ALI15X3: IDE controller on PCI bus 00 dev 20
    >>PCI: No IRQ known for interrupt pin A of device 00:04.0. Please try using pci=biosirq.
    >>ALI15X3: chipset revision 196
    >>ALI15X3: not 100% native mode: will probe irqs later
    >> ide0: BM-DMA at 0xd400-0xd407, BIOS settings: hda:DMA, hdb:pio
    >> ide1: BM-DMA at 0xd408-0xd40f, BIOS settings: hdc:pio, hdd:DMA
    >After poking around a bit, it seems like the real problem might be
    >with the ALI15X3 driver. I disabled that driver, and now I can boot
    >using 2.4.19-pre10-ac2. Of course, that leaves me with no DMA...
    >So -- is this a general problem with this driver, or does it only
    >show up when using disks bigger than 128GiB?

    hi Lars,
    now that you noticed this problem I did the same at home.
    I get a different problem in general (see [FREEZE] 24.19-pre10 + Promise)
    but I did like you suggested disabling the ALI driver and now everything
    is working just fine but no DMA.


    To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
    the body of a message to
    More majordomo info at
    Please read the FAQ at

     \ /
      Last update: 2005-03-22 13:26    [W:0.027 / U:28.276 seconds]
    ©2003-2016 Jasper Spaans. hosted at Digital OceanAdvertise on this site