lkml.org 
[lkml]   [2002]   [May]   [18]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
    /
    Date
    From
    Subjectide-scsi Problems 2.4.18
    Hi
    Ive had the following problem for a while now but havent been able to
    solveit. My Set up is like this

    its a VP6 MotherBoard 2Gb ram and dual P3 700's

    I have 2 CD type devices (one dvd drive one cd burner)

    the CD_RW (LG Brand) is on hda.
    the dvd HITACH DVD-ROM GD-2500 is on hdg

    My disks are on the Highpoint controller (hde)

    Im currently using 2.4.18-lkpc-4 (from lkpc.sourceforge.net) but have had
    the same issues with plain 2.4.18 + XFS.

    using grip (for example) I can read data from the DVD drive (hde) for a
    while
    (sometimes all the way through other times after a few tracks, it seems to
    be dependent on what else im doing) then
    I start getting
    May 18 15:59:43 dido kernel: SCSI cdrom error : host 0 channel 0 id 1 lun 0 return code = 28000000
    May 18 15:59:43 dido kernel: Info fld=0x0, ILI Current sd0b:01: sense key Illegal Request
    May 18 15:59:43 dido kernel: Additional sense indicates Illegal mode for this track
    May 18 15:59:43 dido kernel: I/O error: dev 0b:01, sector 0
    May 18 15:59:43 dido kernel: FAT: unable to read boot sector
    May 18 15:59:43 dido kernel: SCSI cdrom error : host 0 channel 0 id 1 lun 0 return code = 28000000
    May 18 15:59:43 dido kernel: Info fld=0x0, ILI Current sd0b:01: sense key Illegal Request
    May 18 15:59:43 dido kernel: Additional sense indicates Illegal mode for this track

    in the log

    using hda the drive will spin up but nothing will happen and Ill get the
    following in the log
    May 18 16:12:29 dido kernel: scsi : aborting command due to timeout : pid 12640, scsi0, channel 0, id 0, lun 0 UNKNOWN(0xbe) 00 00 00 00 0d 00 00 0d f8 00 00
    hda: lost interupt

    In both cases sometimes the machine will reboot with no errors in the log.

    Im at a bit of a loss as to what to do. Im going to attempt to build the
    current kernel with out SMP and Highmem (seperatly and together) to see
    if I can remove the problem but was wondering if anyone had any ideas?

    Is the physical devise layout okay? Pretty sure Ive had this working
    before okay ~2.4.14ish but I may have only had one drive (the CDRW)
    configured as ide-scsi.

    Nothing very simular has come up in the archives but If I have missed
    something please tell me

    Oh and yes I have tried turning off DMA etc using hdparam as suggested to
    someone else.

    Thanks
    Jeremy



    --
    Even the samurai have teddy bears,
    and even the teddy bears get drunk.

    -
    To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
    the body of a message to majordomo@vger.kernel.org
    More majordomo info at http://vger.kernel.org/majordomo-info.html
    Please read the FAQ at http://www.tux.org/lkml/

    \
     
     \ /
      Last update: 2005-03-22 13:26    [W:0.024 / U:4.796 seconds]
    ©2003-2016 Jasper Spaans. hosted at Digital OceanAdvertise on this site