lkml.org 
[lkml]   [2001]   [Feb]   [19]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
    /
    From
    Subjectethernet driver probs (tulip, de4x5, 3c509)
    Date
    I have 3 NICs (2*DEC, 1*3c509) in my gateway (P75, 40M RAM).

    tulip.o in 2.4.1 insists on selecting 10baseT, no command
    line option can convince it otherwise. tulip.o in 2.2.16 auto
    detected media and worked fine.

    de4x5.o in 2.4.1 needs to be told the media, then works fine.
    de4x5.o in 2.2.16 auto detected media and worked fine.

    3c509.0 in 2.4.1 insists on AUI media when cold-booted (power off,
    then on), no command line option can convince it otherwise. First
    cold-booting into kernel 2.2.16 and then warm-booting into 2.4.1
    works; it will then use the config stored in EEPROM. Same if I
    cold-boot into DOS, run the 3c509 config utility and then warm-boot
    into 2.4.1. This makes it impossible for the system to reboot with
    kernel 2.4.1 after power failure.

    That 3 (three!) ethernet drivers which worked flawlessly in 2.2.16
    misbehave in 2.4.1 to varying degrees seems to me to indicate that
    there might be some underlying problem affecting all those drivers.

    Any thoughts or suggestions?

    --
    Manfred

    -
    To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
    the body of a message to majordomo@vger.kernel.org
    More majordomo info at http://vger.kernel.org/majordomo-info.html
    Please read the FAQ at http://www.tux.org/lkml/

    \
     
     \ /
      Last update: 2005-03-22 13:15    [W:0.019 / U:182.788 seconds]
    ©2003-2017 Jasper Spaans. hosted at Digital OceanAdvertise on this site