lkml.org 
[lkml]   [1999]   [Feb]   [17]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
Patch in this message
/
Date
From
SubjectRe: Part I: (still having) lp troubles; Part II: where is /usr/include/bsd?
On Wed, 17 Feb 1999, Alexandre Hautequest wrote:

> darkstar:~# cat /proc/parport/0/autoprobe
> MODEL: Unknown device
> MANUFACTURER: Unknown manufacturer

I think we decided that this would fix that, but it's not in 2.2 yet:

--- linux/drivers/misc/parport_ieee1284.c~ Thu Jan 28 20:48:33 1999
+++ linux/drivers/misc/parport_ieee1284.c Wed Feb 17 20:20:34 1999
@@ -52,7 +52,7 @@
& ~1 ) & ~2);
udelay(1);
parport_write_data(port, mode);
- udelay(1);
+ udelay(400);
/* nSelectIn high, nAutoFd low */
parport_write_control(port, (parport_read_control(port) & ~8) | 2);
if (parport_wait_peripheral(port, 0x78, 0x38)) {
This is also available as
<ftp://ftp.torque.net/pub/parport/patch-2.2.1-udelay>. ;-)

> In 2.0.36 this is what i got:
> lp:
> (snip)
> lp is ready and printing
>
> and in 2.2.1:
> lp:
> (snip)
> waiting to lp to become ready (offline?)
>
> is there something i have to do?

Did this also start happening in the 2.2.0-pres? I don't remember us
speaking about this problem before -- are you sure that your /etc/printcap
is pointing at the right device?

Tim.
*/


-
To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
the body of a message to majordomo@vger.rutgers.edu
Please read the FAQ at http://www.tux.org/lkml/

\
 
 \ /
  Last update: 2005-03-22 13:50    [from the cache]
©2003-2011 Jasper Spaans