lkml.org 
[lkml]   [1999]   [Jan]   [9]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
From
Subjectparallel port stops functioning in pre5
Just compiled 2.2.0pre5, Pentium II 400, with both parallel port and
parallel printer support built into the kernel, not as modules. On boot,
I get:

request_module[parport_lowlevel]: Root fs not mounted
lp: driver loaded but no devices found

I am not subscribed to the linux-kernel mailing list, please CC me any
replies. This is my first post here so I apologize for any mistakes I
might've made as a newbie.
I have not applied the pre5-ac1 patch because I do not know how my
OSS/Opensound installation will react to that.


here is the whole boot-up screen (dmesg):

Linux version 2.2.0-pre5 (root@pinhead) (gcc version egcs-2.91.60
19981201 (egcs-1.1.1 release)) #2 Thu Jan 7 19:37:51 EST 1999
Detected 400920069 Hz processor.
Console: colour dummy device 80x25
Calibrating delay loop... 399.77 BogoMIPS
Memory: 128144k/131072k available (708k kernel code, 408k reserved,
1764k data, 48k init)
CPU: Intel Pentium II (Deschutes) stepping 02
Checking 386/387 coupling... OK, FPU using exception 16 error reporting.
Checking 'hlt' instruction... OK.
POSIX conformance testing by UNIFIX
mtrr: v1.26 (19981001) Richard Gooch (rgooch@atnf.csiro.au)
PCI: PCI BIOS revision 2.10 entry at 0xfdb91
PCI: Using configuration type 1
PCI: Probing PCI hardware
PCI: Enabling I/O for device 00:3a
Linux NET4.0 for Linux 2.2
Based upon Swansea University Computer Society NET3.039
NET4: Unix domain sockets 1.0 for Linux NET4.0.
NET4: Linux TCP/IP 1.0 for NET4.0
IP Protocols: ICMP, UDP, TCP
Starting kswapd v 1.5
vesafb: framebuffer at 0xe6000000, mapped to 0xc8800000, size 8192k
vesafb: mode is 1024x768x8, linelength=1024, pages=8
vesafb: protected mode interface info at c000:7780
vesafb: pmi: set display start = c00c77cf, set palette = c00c77fa
vesafb: pmi: ports = 3c0 3c4 3c5 3c7 3c8 3c9 3d4 3d5 3d6 3d7 3d8 3d9 3da
vesafb: scrolling: ypan using protected mode interface,
yres_virtual=8192
Console: switching to colour frame buffer device 128x48
fb0: VESA VGA frame buffer device
Serial driver version 4.27 with no serial options enabled
ttyS03 at 0x02e8 (irq = 3) is a 16550A
pty: 256 Unix98 ptys configured
request_module[parport_lowlevel]: Root fs not mounted
lp: driver loaded but no devices found
Real Time Clock Driver v1.09
PIIX4: IDE controller on PCI bus 00 dev 39
PIIX4: not 100% native mode: will probe irqs later
ide0: BM-DMA at 0xffa0-0xffa7, BIOS settings: hda:DMA, hdb:DMA
ide1: BM-DMA at 0xffa8-0xffaf, BIOS settings: hdc:DMA, hdd:pio
hda: ST38641A, ATA DISK drive
hdb: WDC AC34300L, ATA DISK drive
hdc: TOSHIBA CD-ROM XM-6302B, ATAPI CDROM drive
ide0 at 0x1f0-0x1f7,0x3f6 on irq 14
ide1 at 0x170-0x177,0x376 on irq 15
hda: ST38641A, 8207MB w/128kB Cache, CHS=1046/255/63, UDMA
hdb: WDC AC34300L, 4104MB w/256kB Cache, CHS=523/255/63, UDMA
hdc: ATAPI 32X CDROM drive, 256kB Cache
Uniform CDROM driver Revision: 2.51
Partition check:
hda:hda: set_multmode: status=0x51 { DriveReady SeekComplete Error }
hda: set_multmode: error=0x04 { DriveStatusError }
hda1 hda2 < hda5 hda6 hda7 hda8 >
hdb: hdb1 hdb2 hdb3 hdb4
VFS: Mounted root (ext2 filesystem) readonly.
Freeing unused kernel memory: 48k freed
-
To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
the body of a message to majordomo@vger.rutgers.edu
Please read the FAQ at http://www.tux.org/lkml/

\
 
 \ /
  Last update: 2005-03-22 13:49    [from the cache]
©2003-2014 Jasper Spaans. Advertise on this site