lkml.org 
[lkml]   [1998]   [May]   [24]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
    /
    From
    Subject2.0.34pre16 SCSI problem
    Date
    Hi Alan and all,

    I installed pre16 on my server. During the nightly backup I got a
    lot of SCSI timeouts and resets but the box recovered eventually.
    I have never observed such problems with earlier kernel versions,
    including pre15.

    The next afternoon I copied a kernel tree when the problem occured
    again. This time I was unable to stop it so I power cycled the box.
    I rebooted into 2.0.33 and after the file system checks I made a
    few tests with copying kernel trees. No problems.

    Then I booted pre16 again and did the same tests there - no problems.
    A few hours later I started stress testing the system with a copy/diff
    script. It took about half an hour until the problem showed up again.
    Another power cycle.

    Back in 2.0.33 I'm currently running the same tests to see if it's
    a pre16 or a hardware problem.

    Here's the beginning of /var/log/kernel:

    May 24 15:19:09 grumbeer kernel: ncr53c810-0: SCSI phase error fixup: CCB alread
    y dequeued (0x00011020)
    May 24 15:19:29 grumbeer kernel: scsi : aborting command due to timeout : pid 69
    2714, scsi0, channel 0, id 4, lun 0 Write (6) 04 b2 b8 f4 00
    May 24 15:19:29 grumbeer kernel: ncr53c8xx_abort: pid=692714 serial_number=69271
    8 serial_number_at_timeout=692718

    General information:
    Chip NCR53C810, device id 0x1, revision id 0x2
    IO port address 0xe800, IRQ number 15
    Using memory mapped IO at virtual address 0x4805000
    Synchronous period factor 25, max commands per lun 8
    Profiling information:
    num_trans = 92099
    num_kbytes = 707872
    num_disc = 75594
    num_break = 3326
    num_int = 3344
    num_fly = 92079
    ms_setup = 70880
    ms_data = 440300
    ms_disc = 1371370
    ms_post = 7820

    Attached devices:
    Host: scsi0 Channel: 00 Id: 00 Lun: 00
    Vendor: TOSHIBA Model: CD-ROM XM-3601TA Rev: 0265
    Type: CD-ROM ANSI SCSI revision: 02
    Host: scsi0 Channel: 00 Id: 01 Lun: 00
    Vendor: HP Model: C2490A-300 Rev: 4140
    Type: Direct-Access ANSI SCSI revision: 02
    Host: scsi0 Channel: 00 Id: 02 Lun: 00
    Vendor: IBM Model: DORS-32160 Rev: WA6A
    Type: Direct-Access ANSI SCSI revision: 02
    Host: scsi0 Channel: 00 Id: 04 Lun: 00
    Vendor: FUJITSU Model: M1603S-512 Rev: 6C01
    Type: Direct-Access ANSI SCSI revision: 02

    It is the FUJITSU with which I'm doing these tests and which is causing
    the problems.

    Browsing through the pre16 patch, I see about one billion SCSI related
    changes so I have no way of telling what could be wrong...

    hjb
    --
    Veni, Vidi, VISA:
    I came, I saw, I did a little shopping.

    -
    To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
    the body of a message to majordomo@vger.rutgers.edu

    \
     
     \ /
      Last update: 2005-03-22 13:42    [W:0.023 / U:119.700 seconds]
    ©2003-2016 Jasper Spaans. hosted at Digital OceanAdvertise on this site