lkml.org 
[lkml]   [1996]   [Jun]   [4]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
From
Subjectlinux-pre-2.0.11 doesn't compile
[please cc any replies directly to me; i'm no longer on linux-kernel]

pre-2.0.11 breaks on the final linking stage. seems to be related to
turning off IP forwarding.

here's the error:
ld -m elf_i386 -Ttext 0x100000 -e stext arch/i386/kernel/head.o init/main.o init/version.o \
arch/i386/kernel/kernel.o arch/i386/mm/mm.o kernel/kernel.o mm/mm.o fs/fs.o ipc/ipc.o net/network.a \
fs/filesystems.a \
drivers/block/block.a drivers/char/char.a drivers/net/net.a drivers/scsi/scsi.a drivers/pci/pci.a \
/usr/src/linux-pre2.0.11/arch/i386/lib/lib.a /usr/src/linux-pre2.0.11/lib/lib.a /usr/src/linux-pre2.0.11/arch/i386/lib/lib.a -o vmlinux
net/network.a(ipv4.o): In function `ip_rcv':
ipv4.o(.text+0x2c26): undefined reference to `ip_forward'
make: *** [vmlinux] Error 1
and the relevant portions of my .config: (let me know if I left something
important out)

#
# Code maturity level options
#
CONFIG_EXPERIMENTAL=y

#
# Loadable module support
#
CONFIG_MODULES=y
CONFIG_MODVERSIONS=y
CONFIG_KERNELD=y

#
# General setup
#
# CONFIG_MATH_EMULATION is not set
CONFIG_NET=y
# CONFIG_MAX_16M is not set
CONFIG_PCI=y
CONFIG_PCI_OPTIMIZE=y
CONFIG_SYSVIPC=y
CONFIG_BINFMT_AOUT=y
CONFIG_BINFMT_ELF=y
# CONFIG_BINFMT_JAVA is not set
CONFIG_KERNEL_ELF=y
CONFIG_M586=y

...

#
# Networking options
#
CONFIG_FIREWALL=y
CONFIG_NET_ALIAS=y
CONFIG_INET=y
# CONFIG_IP_FORWARD is not set
# CONFIG_IP_MULTICAST is not set
CONFIG_IP_FIREWALL=y
CONFIG_IP_FIREWALL_VERBOSE=y
CONFIG_IP_MASQUERADE=y
CONFIG_IP_TRANSPARENT_PROXY=y
CONFIG_IP_ALWAYS_DEFRAG=y
CONFIG_IP_ACCT=y
CONFIG_IP_ALIAS=y
# CONFIG_INET_PCTCP is not set
CONFIG_INET_RARP=y
# CONFIG_NO_PATH_MTU_DISCOVERY is not set
CONFIG_IP_NOSR=y
CONFIG_SKB_LARGE=y
CONFIG_IPX=m
# CONFIG_IPX_INTERN is not set
CONFIG_ATALK=m
# CONFIG_AX25 is not set
# CONFIG_BRIDGE is not set
# CONFIG_NETLINK is not set

...

#
# Network device support
#
CONFIG_NETDEVICES=y
CONFIG_DUMMY=m
# CONFIG_EQUALIZER is not set
# CONFIG_DLCI is not set
# CONFIG_PLIP is not set
# CONFIG_PPP is not set
# CONFIG_SLIP is not set
# CONFIG_NET_RADIO is not set
CONFIG_NET_ETHERNET=y
CONFIG_NET_VENDOR_3COM=y
# CONFIG_EL1 is not set
# CONFIG_EL2 is not set
# CONFIG_ELPLUS is not set
# CONFIG_EL16 is not set
CONFIG_EL3=m
# CONFIG_VORTEX is not set
# CONFIG_LANCE is not set
# CONFIG_NET_VENDOR_SMC is not set
# CONFIG_NET_ISA is not set
CONFIG_NET_EISA=y
# CONFIG_AC3200 is not set
# CONFIG_APRICOT is not set
# CONFIG_DE4X5 is not set
CONFIG_DEC_ELCP=m
# CONFIG_DGRS is not set
# CONFIG_ZNET is not set
# CONFIG_NET_POCKET is not set
# CONFIG_TR is not set
# CONFIG_ARCNET is not set

any ideas? i was getting this same error with pre-2.0.9.

shag

Judd Bourgeois | When we are planning for posterity,
shagboy@thecia.net | we ought to remember that virtue is
Finger for PGP key | not hereditary. Thomas Paine




\
 
 \ /
  Last update: 2005-03-22 13:37    [from the cache]
©2003-2011 Jasper Spaans