lkml.org 
[lkml]   [1996]   [Apr]   [16]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
From
SubjectBoot troubles with kernel version > 1.3.85

Anybody have any reports of kernel versions > 85 having
problems with the boot up sequence?
My machine seems to go into never-never land during the
partition check just before root is mounted. I get the
partition check message:

Partition check:
hda:

the sysem just hangs. The kernel seems to have a problem
with the first bread() in msdos_partition(), it's going in
but not returning. I've tried several different configs, but
nothing seems to have worked. All recent kernels up to
1.3.85 have at least booted.

The last working kernel as well as all kernels 86 thru 89
were compiled with:

gcc 2.7.2
binutils 2.6.0.9
libc 5.2.18

defined in autoconf.h

#define CONFIG_MODULES 1
#undef CONFIG_MODVERSIONS
#undef CONFIG_KERNELD

/*
* General setup
*/
#undef CONFIG_MATH_EMULATION
#define CONFIG_NET 1
#undef CONFIG_MAX_16M
#define CONFIG_PCI 1
#define CONFIG_PCI_OPTIMIZE 1
#define CONFIG_SYSVIPC 1
#define CONFIG_BINFMT_AOUT 1
#define CONFIG_BINFMT_ELF 1
#define CONFIG_KERNEL_ELF 1
#undef CONFIG_M386
#undef CONFIG_M486
#define CONFIG_M586 1
#undef CONFIG_M686
/*
* Floppy, IDE, and other block devices
*/
#define CONFIG_BLK_DEV_FD 1
#define CONFIG_BLK_DEV_IDE 1
/*
* Please see drivers/block/README.ide for help/info on IDE drives
*/
#undef CONFIG_BLK_DEV_HD_IDE
#undef CONFIG_BLK_DEV_IDECD
#undef CONFIG_BLK_DEV_IDETAPE
#undef CONFIG_BLK_DEV_IDE_PCMCIA
#undef CONFIG_BLK_DEV_CMD640
#define CONFIG_BLK_DEV_RZ1000 1
#undef CONFIG_BLK_DEV_TRITON
#undef CONFIG_IDE_CHIPSETS
#undef CONFIG_BLK_DEV_RAM
#define CONFIG_BLK_DEV_RAM_MODULE 1
#undef CONFIG_BLK_DEV_LOOP
#undef CONFIG_BLK_DEV_XD
#undef CONFIG_BLK_DEV_MD



\
 
 \ /
  Last update: 2005-03-22 13:37    [from the cache]
©2003-2014 Jasper Spaans. Advertise on this site